Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svensk statsborger mistenkes for Paris-terror

Varetektsfengslet 23-åring mistenkes for terrorangrep i både Paris og Brüssel.

DOBBEL-MISTENKT: 23 år gamle Osama Krayem, som sitter i varetekt mistenkt for angrepet mot T-banen i Brussel, er nå også mistenkt for å ha medvirket i Paris-angrepene i november. Her snakker hans advokat Vincent Lurquin med pressen i Brüssel på torsdag. Foto: AP Photo/Virginia Mayo
DOBBEL-MISTENKT: 23 år gamle Osama Krayem, som sitter i varetekt mistenkt for angrepet mot T-banen i Brussel, er nå også mistenkt for å ha medvirket i Paris-angrepene i november. Her snakker hans advokat Vincent Lurquin med pressen i Brüssel på torsdag. Foto: AP Photo/Virginia Mayo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 23 år gamle svenske statsborgeren Osama Krayem, som sitter i varetekt mistenkt for angrepet mot T-banen i Brussel, er nå også mistenkt for å ha medvirket i Paris-angrepene i november.

Krayems DNA skal ha blitt funnet flere steder som gjør at han kan kobles både til november-angrepene i Paris og til T-banebombeangrepet i Brussel 22. mars, melder den belgiske fjernsynskanalen VRT.

Krayem ble pågrepet i Belgia 8. april sammen med fem andre, blant dem terrorsiktede Mohamed Abrini. Svensken er identifisert som mannen som på overvåkingsvideoer sees sammen med selvmordsbomberen på metrostasjonen i Maelbeek i Brussel 22. mars.

Krayem ble også sett på et kjøpesenter der han kjøpte koffertene som skjulte bombene som ble brukt i terrorangrepet på flyplassen i Brussel.

Krayem skal ha reist til Syria og sluttet seg til den ytterliggående islamistgruppen IS i begynnelsen av 2015, og kom tilbake til Europa 20. september via den greske øya Lesvos, utstyrt med et falskt pass.

- Han ble hjernevasket her i Malmö, men vi vet ikke av hvem, sa en venn av 23-åringens familie til Aftonbladet tidligere denne måneden.

I sosiale medier la Krayem ut bilder av seg selv, poserende med IS-flagg og våpen.
NTB-TT

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart