IKKE SÅ IDYLLISK LIKEVEL..?:  En svensk statsborger har flyktet fra Sverige og søker nå politisk asyl i Danmark. Illustrasjonsfoto: AFP PHOTO / JOE KLAMAR
IKKE SÅ IDYLLISK LIKEVEL..?: En svensk statsborger har flyktet fra Sverige og søker nå politisk asyl i Danmark. Illustrasjonsfoto: AFP PHOTO / JOE KLAMARVis mer

Svensk statsborger søker politisk asyl i Danmark

- Han sier at han ikke tåler svensker, opplyser utlendingsmyndighetene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet):  Foregår det politisk forfølgelse i vårt broderland Sverige? For en svensk statsborger har livet på den andre siden av grensen i alle fall blitt for tøft.

Personen søkte i går politisk asyl i Danmark, melder den danske avisa Politiken.dk.

- Han henvendte seg til Sønderborg-kommune, hvor han var kommet med tog fra Sverige. Den dypere årsaken kjenner jeg ikke, men han fortalte at han ikke tålte svenskene. Han er sendt til asylmottaket Sandholmlejren, hvor de vil prøve å finne ut av tingene, sier Peter Andersen fra utlendingkontrollavdelingen i Padborg til avisa.

Andersen tviler på at mannen kan bevise at han er politisk forfulgt i Sverige i en slik grad at det gjør ham berettiget til asyl.

- Formelt kan alle søke asyl og da skal de jo behandles seriøst. Men resultatet ved man nok omtrent hva blir, mener han.

Selv om mannen, som har vært svensk statsborger siden 1998, neppe kan få asyl er han som EU-borger velkommen til å slå seg ned i Danmark, understreker politiet.