Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svensk storflom

Flommen i Midt- og Nord-Sverige er nærmest en naturkatastrofe, sier en talsmann for de svenske statsbaner SJ. Militære mannskaper gjør seg nå klare til å rydde opp etter de verste skadene

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sveriges meteorologiske institutt SMHI kan ikke spå noen snarlig stans i regnet som de siste dagene har høljet ned over store deler av vårt naboland i øst. Tvert imot er nye nedbørsområder på vei inn mot Sverige østfra, og i de nærmeste fem døgnene ventes 25 millimeter nedbør i store deler av det sørlige og midtre Norrland.

Verst rammet av storflommen så lang er de indre delene av regionen Hälsingland i det nordøstlige Sverige. Lokale myndigheter i Bräcke i Jämtland og Ånge i Norrland har bedt om militær hjelp til å rydde opp etter de verste flomskadene. Torsdag kveld var et femtitalls veier i Norrland stengt, og all togtrafikk nord for Sundsvall hadde stoppet.

I de sørlige delene av Norrland hersker det ifølge myndighetene akutt fare for jordras. Militære mannskaper, heimevern og sivilforsvar skal settes inn i et forsøk på å dempe de verste virkningene av styrtregnet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media