Coronaviruset:

Svensk studie: Antistoffer i kroppen i ni måneder

Forsker mener de som har hatt covid-19 skal komme bakerst i vaksinekøen.

STUDIE: Flertallet av dem som har vært coronasmittet, har beskyttende antistoffer i kroppen i minst ni måneder etter å ha fått påvist smitten, viser svensk studie. Foto: NIAID-RML/AP/NTB
STUDIE: Flertallet av dem som har vært coronasmittet, har beskyttende antistoffer i kroppen i minst ni måneder etter å ha fått påvist smitten, viser svensk studie. Foto: NIAID-RML/AP/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Flertallet av dem som har vært coronasmittet, har beskyttende antistoffer i kroppen i minst ni måneder etter å ha fått påvist smitten, viser svensk studie.

Risikoen for å bli smittet på nytt viste seg dessuten å være ekstremt lav, melder SVT.

Danderyds sjukhus og Karolinska Institutet startet studien på våren i fjor og har fokusert på langtidsimmunitet hos helsepersonell.

I studiens tredje fase kunne forskerne se at 96 prosent av de 360 deltakerne hadde antistoffer på våren. Etter ni måneder hadde de fortsatt beskyttende antistoffer.

- Hvis man har hatt bekreftet covid-19, så synes jeg at man kan stille seg sist i vaksinekøen og la andre som trenger vaksinen mer, komme først, sier forsker Charlotte Thålin.

Annen studie

I en annen studie, publisert i det ledende medisinske tidsskriftet New England Journal of Medicine i januar, konkluderer forskerne med at tilstedeværelsen av antistoffer for coronaviruset gir påfølgende immunitet hos de fleste i minst seks måneder.

Funnene er også omtalt i anerkjente British Medical Journal.

Forskerne studerte her 12 541 helsearbeidere ved fire britiske sykehus i 31 uker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer