Svensk tenåring blant 89 omkomne i Thailand

Flyet delt i to akkurat der 19-åringen satt sammen med en kamerat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En svensk 19-åring er blant de 89 personene som omkom i flyulykken i Phuket søndag. Flyet skal ha brukket akkurat der 19-åringen satt sammen med en kamerat, ifølge Aftonbladet.

Kameraten, også han en svensk gutt på 19 år, er fortsatt savnet.

Kraftig regnvær har gjort det vanskelig å få ut alle de omkomne fra flyet som krasjlandet på flyplassen på den thailandske ferieøya, men mandag ble de siste ofrene hentet ut, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Visetransportminister Sansern Wongcha-um regner med at flyplassen i Phuket vil bli gjenåpnet i løpet av dagen.

85 omkomne er fjernet fra flyvraket, ifølge lokale tjenestemenn, men ytterligere fire antas å befinne seg inne i det utbrente flyet.

Både den indonesiske flykapteinen og en thailandsk pilot mistet livet i ulykken.

41 mennesker overlevde, blant dem to svensker som kun fikk mindre skader. Også thailendere, briter, iranere og tyskere er blant dem som overlevde. Fem av de overlevende har kritiske brannskader.

Mange av de døde er ennå ikke identifisert, og australske myndigheter har tilbudt seg å hjelpe til med identifiseringen.

Foto: AFP PHOTO/SCANPIX
Foto: AFP PHOTO/SCANPIX Vis mer

Da flyet skulle landet, regnet det kraftig og sikten var dårlig. Kapteinen skal ha fortalt flytårnet at han ville avbryte landingen fordi han ikke kunne se rullebanen., skriver avisa Bangkok Post.

En kvinne fra Canada som overlevde ulykken, forteller at piloten forsøkte å ta flyet opp igjen.

- Han tok en skarp høyresving, og da gikk flyet inn i en jordvoll, sier Millie Furlong (23) til nyhetsbyrået Reuters.

(©NTB)Redningsmannskap i det utbrente flyvraket i Phuket. Ialt 89 mennesker omkom da flyet krasjlandet og tok fyr. (Foto: Reuters / Chaiwat Subprasom / SCANPIX)