Svensk tenåring hjalp FBI

Svenske Jonathan James (19) bisto FBI i jakten på mannen bak dataviruset «ILOVEYOU».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FBI fikk viktige opplysninger fra den unge svensken i natt. Dermed kunne de gå til aksjon mot Rommel Ramores' leilighet i morgentimene.

Ramores ble anholdt, men det er ikke fastslått at det er han som har skapt viruset. Ramores har tidligere brukt andres datamaskiner når han har klekket ut virus, og det har versert rykter om at det er en kvinne som står bak «ILOVEYOU».

Ifølge Jonathan James kan det være en kvinne som eier datamaskinen hvor viruset ble skapt, men at det er lite trolig at en kvinne har skapt viruset.

Knakk Mellissa-viruset

I fjor hjalp Jonatahan James FBI å spore opp dataviruset Melissas utspring. Melissa-jobben tok tre uker, mens han kom på sporet av kjærlighetsvirusets opphav etter ti timer.

- Erfaringene fra Melissavirusets skapere hjalp meg. Jeg visste akkurat i hvilken ende jeg skulle begynne, sier han til Aftonbladet.

Politiet pågrep i dag tidlig Rommel Ramores (27) og hans kone Irene for å ha spredt dataviruset.

Tenåringen James er for tiden elev ved Gymnaset i Uppsala. Det er vel ikke særlig overraskende at han planlegger å gjøre en karriere innen datasikkerhetsbransjen, og han holder akkurat nå på å starte sin ege bedrift.