Svensk terrormistenktes svigermor snakker ut

Sier at hun ikke hadde idé om svigersønnens planer.

VISSTE IKKE: Helena Benaouda, som er moren til kvinnen som Munir Awad (bildet) har to barn med, sier at hun først hørte om pågripelsen da en journalist ringte til henne. Foto: SCANPIX
VISSTE IKKE: Helena Benaouda, som er moren til kvinnen som Munir Awad (bildet) har to barn med, sier at hun først hørte om pågripelsen da en journalist ringte til henne. Foto: SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helena Benaouda, som er moren til kvinnen som Munir Awad har to barn med, sier at hun først hørte om pågripelsen da en journalist ringte til henne.

- Jeg spurte datteren min, men da vi lette etter ham, fant vi ham ingensteds, sier Benaouda, som også er leder for Sveriges muslimske råd, ifølge Dagens Nyheter.

Hun sier at om mistanken stemmer, er det forunderlig at datteren ikke visste noe. Men hun sier også at pårørende til ekstremister holdes utenfor slike planer.

Munir Awad har sittet fengslet utenlands ved to tilfeller, en gang i Etiopia og en gang i Pakistan. Han skylder staten penger siden utenriksdepartementet betalte hjemreisen fra Etiopia.

Et uklart punkt er hvordan han da hadde råd til å reise til Pakistan, der han ble arrestert sammen med kona og deres da to år gamle barn.

- Jeg har ikke hatt noen innsyn i deres økonomi. Men jeg vet jo at min datter ikke har noen penger. Hun sa at Munir betalte, sier Benaouda. (NTB)