Svensk toåring kan ha prøvd å kjempe seg løs fra barnesetet

Døde i glovarm bil etter å ha blitt gjenglemt av faren.

OVER SEKS TIMER: I over seks timer satt toåringen fastspent i familiebilen, i solsteiken på denne parkeringsplassen i skånske Eslöv. Foto: STIG-ÅKE JÖNSSON / NTB SCANPIX
OVER SEKS TIMER: I over seks timer satt toåringen fastspent i familiebilen, i solsteiken på denne parkeringsplassen i skånske Eslöv. Foto: STIG-ÅKE JÖNSSON / NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nå er obduksjonsrapporten klar etter den tragiske hendelsen der en svensk toåring døde etter å ha blitt gjenglemt i bilen av faren. Den viser at den fastspente gutten kan ha prøvd å kjempe seg løs fra barnesetet da bilen ble faretruende varm, skriver Kvällsposten.

Ifølge politiadvokat Mats Svensson er det funnet bloduttredelser og småblødninger som kan stamme fra toåringens desperate kamp mot sikkerhetsselen.

Leverte uten mor Det var 7. mai i år det gikk fryktelig galt; for en gangs skyld skulle guttens far alene levere toåringen i barnehagen i sørsvenske Eslöv. Isteden kjørte han rett til jobb, der han parkerte bilen med gutten og dro ut med en tjenestebil, ifølge politiforklaringen.

Mot slutten av arbeidsdagen, minst seks timer etter, begynte imidlertid faren å lure på om han virkelig hadde levert sønnen i barnehagen, og kjørte tilbake til jobben. I bilen fant han sønnen livløs.

Ambulanse kom til og førsøkte hjerte- og lungeredning - men gutten ble erklært død på sykehus. Faren ble pågrepet og siktet for uaktsomt drap.

7. mai var det 23,9 grader i Skåne. Inne i en lukket bil som står i sola, kan temperaturen komme opp i 85 grader.

Ble ikke varslet Den foreløpige obduksjonsrapporten underbygger farens framstilling av saken, og den endelige rapporten, som nå foreligger, styrker saken hans ytterligere; det er ikke funnet tegn på påført vold eller giftige stoffer i guttens kropp.

- Alle funnene sett under ett tyder på at gutten døde av overoppheting. Det er ingen funn på eller i kroppen som tilsier noen annen dødsårsak, sier politiadvokat Svensson til Kvällsposten.

Det viste seg i ettertid at barnehagen aldri varslet foreldrene da gutten ikke dukket opp om morgenen som planlagt. Barne- og familieetaten i Eslöv har tatt selvkritikk på dette og lovet å følge opp rutinene bedre i framtida.