Svensk topp-politiker med råd til Sylvi Listhaug: - Gå av

- Sverige har påført seg selv store utfordringer, svarer Listhaug.

MENER NORGES REGJERING GÅR FEIL VEI: Ali Esbati sier dagens norske regjering gjør nesten alt feil for å unngå utenforskap i det norske samfunnet. Han har selv bodd i Norge i 7 år. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
MENER NORGES REGJERING GÅR FEIL VEI: Ali Esbati sier dagens norske regjering gjør nesten alt feil for å unngå utenforskap i det norske samfunnet. Han har selv bodd i Norge i 7 år. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Utenfor flere av de svenske storbyene ligger forsteder hvor arbeidsledigheten og kriminialiteten er høy. Bydelene, som gjerne består av nesten 100 prosent innvandrere, holdes ofte fram som et eksempel på mislykket svensk integrering. 

Bytter ikke Sylvi Listhaug kurs straks, kan dette blir realiteten i Norge også, hevder svenske Ali Esbati, politiker i Vänsterpartiet. 

Rinkeby i Stockholm og Rosengård i Malmö er blant de mest kjente problemområdene, hvor politiet ikke drar inn med bare én utrykningsbil, og hvor ambulanser har måtte ha politieskorte. 

Til Dagbladet innrømmer forsker Pernilla Joona ved Stockholms Universitet at svensk integrering er feilslått. Langt på vei har myndighetene nå gitt opp, ifølge Joona.  

- Fokuset ligger heller på unngå å gjøre sammen feilene med dem som kommer hit nå, hevder Joona.

- Gå av, Sylvi Ali Esbati er politiker i Riksdagen for Vänsterpartiet og oppvokst i Rinkeby. Han sier Norge bør endre politisk kurs dersom ikke vi skal få en slik «ghettofisering» rundt våre byer. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer