Svensk toppolitiker sendte flørte-SMS til ungdomspolitiker - trekker seg fra vervene

- Jeg kommer til å få makten, og en date med deg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
FLØRTEPUS: Politikeren sendte en rekke SMS-er til en ungdomspolitiker. Kan kan karrieren være over.

(Dagbladet): En toppolitiker fra Sosialdemokratene  i Sverige har trukket seg fra alle politiske verv etter at avisa Expressen har avslørt at han har sendt en rekke svært upassende SMS-er til en ungdomspolitiker, en ung kvinne hos partiet Moderaterne.

Politikeren har frem til i dag hatt flere høytstående verv hos Sosialdemokratene, både på kommunalt og regionalt nivå, og er en kjent profil i partiet, skriver Expressen.

Nå har karrieren tatt en bråbrems - kun en uke før svenske velgere går til valgurnene, et valg som etter alle solemerker vil gi nettopp Sosialdemokratene makten tilbake i Sverige.

Lover karrieresuksess SMS-ene er av det flirtende slaget. Politikeren skriver til kvinnen at han snart vil få makt, og deretter en «date» med kvinnen.

SMS-ene inneholder også anmodninger til å bytte parti. Blant annet skrives det: «Du blir å gjøre en strålende karriere som forsker om du bare er venn med partiet».

Sosialdemokratenes partisekretær Carin Jämtin har kommentert saken overfor Expressen.

- En spøk - En person som oppfører seg slik overfor en ung kvinne, kan ikke representere Sosialdemokratene. Jeg forventer at partidistriktet reagerer umiddelbart, sier hun.

 I dag ble det altså kjent at politikeren selv velger å trekke seg. Han kaller det hele en spøk i en SMS til Expressen:

«Selv om min intensjon med disse SMS-vitsene var de samme, de har blitt oppfattet annerledes. Derfor er det uakseptabelt og jeg velger å ta konsekvensene».