Svensk toppolitiker sendte flørte-SMS til ungdomspolitiker - trekker seg fra vervene

- Jeg kommer til å få makten, og en date med deg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En toppolitiker fra Sosialdemokratene  i Sverige har trukket seg fra alle politiske verv etter at avisa Expressen har avslørt at han har sendt en rekke svært upassende SMS-er til en ungdomspolitiker, en ung kvinne hos partiet Moderaterne.

Politikeren har frem til i dag hatt flere høytstående verv hos Sosialdemokratene, både på kommunalt og regionalt nivå, og er en kjent profil i partiet, skriver Expressen.

Nå har karrieren tatt en bråbrems - kun en uke før svenske velgere går til valgurnene, et valg som etter alle solemerker vil gi nettopp Sosialdemokratene makten tilbake i Sverige.

Lover karrieresuksess SMS-ene er av det flirtende slaget. Politikeren skriver til kvinnen at han snart vil få makt, og deretter en «date» med kvinnen.

SMS-ene inneholder også anmodninger til å bytte parti. Blant annet skrives det: «Du blir å gjøre en strålende karriere som forsker om du bare er venn med partiet».

Sosialdemokratenes partisekretær Carin Jämtin har kommentert saken overfor Expressen.

- En spøk - En person som oppfører seg slik overfor en ung kvinne, kan ikke representere Sosialdemokratene. Jeg forventer at partidistriktet reagerer umiddelbart, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer