Svensk tsunamioffer gjenfunnet i thailandsk grav

Ble gitt til feil familie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En 49 år gammel svensk kvinne er gravd opp fra en lokal gravplass i Krabi-provinsen i sør-Thailand, etter at det svenske ID-teamet har avdekket at feil kropp ble levert til en thailandsk familie i januar.

Kvinnen var en av de over 5000 som døde i tsunamien i Thailand, og ble lagt på et likhus i Krabi.

Den thailandske familien fikk utlevert kroppen da de mente de hadde identifisert henne som sin egen slektning. Basert på klærne hun ble funnet i, og et arr etter en blindtarmsoperasjon, ble altså svensken identifisert som et thailandsk offer.

Men ID-teamene som var i arbeid i Thailand, sikret seg både DNA og tannavtrykkene før de friga kroppen. Da det svenske ID-teamet identifiserte den svenske kvinnen noen måneder senere, var liket altså borte, skriver nyhetsbyrået AP.

Talsmann for det svenske politiet, Ulf Palm, forteller at det har tatt måneder å spore hvor det ble av kvinnen. I slutten av august fant de ut at hun var levert til den thailandske familien.

- Heldigvis ble kroppen gitt til en muslimsk familie som begravet henne, sier sjefen for det nasjonale identifiseringsbyrået i Thailand, Khemarin Hassaisiri.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer