Svensk TV-stjerne omkom i brann

Carl Ivar Nilsson klarte ikke å rømme fra brannrøyken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den folkekjære skuespilleren Carl Ivar Nilsson (64) døde i ildhavet i natt, skriver

Expressen.

Nilsson ble funnet på gulvet i spisestua. Han prøvde trolig å komme seg ut av leiligheten, men måtte gi etter for brannrøyken. Han hadde pådratt seg brannskader, men disse var helbredelige. Carl Ivar Nilsson døde av røykforgiftning,skriver

Aftonbladet

.

Brannalarmen gikk like etter klokka 05.00 mandag morgen.

Da slukningsarbeidet kom i gang var hele underetasjen overtent og brannen spredte seg raskt til overetasjen.

Alle beboerne i trappeoppgangen ble evakuert.

Ukjent årsak

Det er foreløpig ukjent hvorfor det begynte å brenne, men politiets teori er at brannen startet i senga. Nilsson røyket, men det er ikke på det rene at det var en sigarett som utløste brannen.

- Senga er helt forkullet, så det er umulig å si hva som satte i gang brannen. Vi kan ikke utelukke en kortslutning i en sengelampe, sier Tommy Ekheden ved politiet i Sødermalm.

Politet forteller at det kommer til å ta flere dager før man kan fastslå hva som var årsaken til brannen.

Samboer møtte brannmenn

Dan Engström, Carl Ivar Nilssons samboer gjennom 22 år, kom fra arbeid da han møtte brannmannskapene i full vigør på morgenkvisten mandag.

- Han er opprørt. Det er vi alle. Carl Ivar var en elsket skuespiller og en personlig venn, forteller en nabo.

I tillegg til samboeren etterlater Carl Ivar Nilsson seg barn og barnebarn.

Folkekjær skuespiller

I Sverige er Nilsson mest kjent for rollen som bensinstasjoneieren Willy Strid i serien «Hem til byn», som har gått på svensk fjernsyn siden 1971. Han har også spilt politiinspektør Palm i den populære TV-serien «Varhuset» og vært med i Beck-filmen «Stockholm Marathon». Serien om politiinspektør Beck har for øvirg vært sendt på norsk fjernsyn.

I disse dager er teamet i full gang med å planlegge åttende runde av «Hem til byn», og innspillingen skulle begynt neste år. Nå lurer produsenten på hvordan det skal gå uten Nilsson, som har vært med i serien fra begynnelsen.

- Carl Ivars Willy Strid var en sentral figur i serien. Vi får tenke på hvordan man skal gå fram videre, sier produsent Kjell Gustavson.