Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svensk ungdomsparti: Vil legalisere incest og nekrofili

Latterliggjøres på sosiale medier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Liberalernes Ungdomsforbund, LUF, vil gjøre både incest og nekrofili lovlig.

LUF er ungdomspartiet til Liberalerne, tidligere Folkepartiet, som sitter i Riksdagen med 20 representanter.

Saken har fått mye medieoppmerksomhet i Sverige den siste uka, etter at ungdomspartiet på årsmøtet søndag besluttet at de ville legalisere incest og nekrofili.

Forslaget tilsier at søsken over 15 år skal kunne ha samleie med hverandre hvis det er samtykke.

Ungdomspartiet forteller selv at forslaget kan bli sett på som noe uvanlig, men at ingenting bør forbys kun fordi det blir sett på som ekkelt, skriver Aftonbladet.

- Skal bestemme over egen kropp Det svært så liberale ungdomspartiet vil også gjøre nekrofili lovlig, og mener at hvis det står i testamentet at personen tillater andre å ha sex med seg etter ens død, så bør det være greit.

- Man skal selv bestemme hva som skjer med kroppen sin etter man har dødd. Enten det er å donere kroppen til forskning, museum eller at noen skal ha muligheten til å ligge med deg, så bør det være greit, sier LUF's ordfører, Cecilia Johnsson, til Aftonbladet.

Kritikk Forslaget har hittil fått mye kritikk, og moderpartiet Liberalerne stiller seg ikke bak de kontroversielle forslagene.

- Vi tar avstand fra LUF's forslag. Vi syntes det fortsatt skal være ulovlig å utnytte døde mennesker kropp på et slikt vis, sier pressetalsperson for Liberalerne, Adam Alfredsson.

De støtter heller ikke foralget om lovlig incest.

Forslaget har heller ikke gått upåaktet hen i sosiale medier, og flere har tydd til Twitter for å latterliggjøre forslaget.

Ifølge Store Norske Leksikon er nekrofili en sjelden seksuell tilbøyelighet der man føler seg tiltrukket av lik. Incest er seksuell omgang mellom personer som er så nært beslektet at slik omgang mellom dem er forbudt.