Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svensk universitet stengt etter trussel

En 15 år gammel jente har sagt at det var hun som skrev meldingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Örebro universitet i Sverige kommer til å holde stengt mandag etter en trussel ble sent inn gjennom appen Jodel. En 15 år gammel jente har sagt at det var hun som skrev meldingen.

«Dette er en trussel. Hvis dere vil overleve bør dere ikke gå på universitetet på mandag. Jeg kommer til å gjøre noen av dere veldig vondt og ulykkelige». Slik lød trusselen som ble sent inn på appen Jodel på lørdag, ifølge universitetets kommunikasjonssjef, Sara Arvidson.

Trusselen er politianmeldt, og sent søndag kveld kunngjorde politiet at en 15 år gammel jente hadde sagt til sin mor at det var hun som sto bak meldingen.

Universitetets ledelse besluttet tidligere på dagen at de ville holde stengt mandag, og den beslutningen står.

- Det er bra om det viser seg at det ikke var mer alvorlig enn som så, men vi kan ikke avbryte stengningen, sier Arvidson.

Politiet vil fortsette sin etterforskning mandag.

- Vi vil være helt sikre på at politiet har etterforsket saken og kan konstatere at det er trygt å gå på universitetet før vi åpner igjen, sier han.

Örebro universitet har omkring 17.000 studenter og 1.200 ansatte.

Flere skoler i Sverige har mottatt trusler gjennom Jodel-appen i det siste. I oktober måtte Lunds universitet stenge etter en trussel gjennom appen. Brukere av Jodel kan dele anonyme statuser til hverandre, og den er populær blant elever og studenter.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media