Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svensk verditransport sprengt og ranet

Ranere skjøt med automatvåpen og sprengte en verditransportbil før de forsvant med byttet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokka 04.12 i natt gikk alarmen i svenske Securitas. Da kom beskjeden om at nok en verditransport var brutalt ranet. Denne gang langs E4 i Hölö sør for Södertälje, skriver Expressen.

Minst to menn i skuddsikre vester skjøt mot en pengetransport med automatvåpen. Da bilen stoppet, sprengte ranerne den åpen før de stakk fra stedet med byttet.

- Etter det vi vet så langt, er ingen vektere skadet, opplyser vakthavende befal hos politiet, Henrik Billstam til nyhetsbyrået Tidningarnes Telegrambyrå (TT) tidlig fredag.

Vitner observerte vaktpersonalet løpende fra stedet, og kort tid etter braste to biler, en Audi og en Mercedes forbi i høy hastighet.

To biler som ble brukt i forbindelse med ranet er funnet antent. Politiet leter fortsatt etter Mercedesen, og ranspersonene som skal være minst to i tallet.

Store områder er sperret av, og politistyrker fra Sörmland, Östergötland og Stockholm er kalt inn i jakten på ranerne.

Den siste tiden har svenskene opplevd flere ran mot verditransporter og  -depot. Seinest 11. november da et verdidepot i Jönköping ble ranet ved at ranspersoner knuste seg vei med en lastebil.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!