Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svenske: - Nærmere 3000 liter øl og sprit var «flyttelass»

Tollerne lot seg ikke overbevise.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tollerne lot seg ikke overbevise av svensken som mente de nesten 3.000 liter alkoholholdige varer han hadde med seg over grensen var flyttelasset hans.

Da han ble stoppet på grensen, var bilen hans tungt lastet med 2700 liter øl, 108 liter vin og 98 liter brennevin, skriver NRK.

- Dette er et ganske stort beslag, det er vel ikke stort mer man får inn i en varebil for å si det sånn, sier vaktsjef ved Tollregion Øst-Norge. Det var de som stoppet den tørste svensken fredag ettermiddag, men han ble raskt overlatt til politiet, som tok ham inn til avhør.

Samme dag som svensken havnet i tollernes klør på Ørje tollsted, ble en litauer stoppet på Svinesund med mer beskjedne kvanta i bilen. 630 liter øl, 45 liter vin og 67 liter brennevin var likevel nok til at han fikk med seg et forelegg på 35.000 kroner.

Samme dag fikk en polsk vogntogsjåfør et forelegg på 10.000 kroner for å ha krysset grensen med bilen full av medisiner som ikke var deklarert.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!