BLE BORTE:  Lille Adam (4) var på vei til butikken i Falkenberg med familien da han ble borte. Han rakk å få seg en tur med to tog før han ble funnet.Foto: Privat m/tillatelse
BLE BORTE: Lille Adam (4) var på vei til butikken i Falkenberg med familien da han ble borte. Han rakk å få seg en tur med to tog før han ble funnet.Foto: Privat m/tillatelseVis mer

Svenske Adam (4) forsvant og tok toget 22 mil - helt alene

Rakk å bytte tog én gang før mamma fant ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mor, bestemor og Adams (4) to søsken var på vei til butikken i Falkenberg i helga da fireåringen plutselig forsvant. Etter et storstilt søk med politi, helikopter og medieomtale, fant de igjen gutten 22 mil unna.

Fireåringen hadde hoppet på et tog til Göteborg, før han byttet tog og dro mot Strömstad.

- Han elsker tog og busser, men han pleier ikke å ta tog på egen hånd. Jeg hadde aldri trodd at han kunne gå på et tog alene, sier mamma Olga til Expressen, som først omtalte saken.

Dagbladet har snakket med mor og fått tillatelse til å trykke bildet av Adam (4) og den utrolige historien.

Stor leteaksjon På søndager bruker familien å gå sammen til butikken, men plutselig var Adam borte. Togstasjonen ligger ikke langt fra butikken, men fireåringen hadde ikke kjørt mye tog fra før av.

Mens familien gikk til butikken for å lete etter ham, hadde fireåringen satt seg på et tog til Göteborg. Butikkpersonalet og familien lette først etter Adam, før de ringte politiet. De stilte med helikopter.

Vel hjem igjen Men ingen Adam var å se. Etter å ha kommet fram til Göteborg, satte gutten seg på et nytt tog. Der fikk en kvinne som satt og leste nyhetene øye på ham.

- Jeg tenkte at vent nå, det finnes jo en gutt på dette toget uten foreldre. Han sprang rundt og lo og forsto ikke hva vi sa, sier kvinnen til Expressen.

Hun fikk med gutten av på neste stopp i Munkedal, hele 22 mil unna der gutten hadde forsvunnet. Så fikk de kontakt med mor.

- For en flaks at han ble funnet. Det hadde kunne skjedd så mye annet, sier mor til Expressen.