Svenske Amie (26) er fanget i supertyfonen

Supertyfonen Lekima har tatt 18 menneskeliv i Kina. Svenske Amie Blomquist er midt i stormen.

TYFON: Tyfonen Lekima traff Zheijang-provinsen øst i Kina, og 18 mennesker skal ha omkommet. Video: CNN/Newsflare. Reporter: Christian Wehus. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Supertyfonen Lekima traff Zheijang-provinsen øst i Kina natt til lørdag. Tyfonen tilsvarer en kategori 4-orkan, den nest høyeste klassifiseringen.

Ifølge statlig kinesisk TV skal minst 18 personer så langt ha mistet livet i stormen. Rundt 200 boliger har kollapset og 3200 har blitt ødelagt.

En av dem som har fått kjenne naturkreftene på kroppen, er svenske Amie Blomquist.

Hun forteller Dagbladet at gjenstander flyr gjennom lufta.

- Sykler og takdeler flyr rundt. Det var som om vinden angrep vinduene. Det kommer voldsomme vindkast. Det smalt skikkelig. Det er litt skummelt, sier hun til Dagbladet.

- Flyr avgårde

Blomquist har bodd i Ningbo, sør for Shanghai, i fem år. Her studerer hun logistikk. Hun forteller at vennene hennes som bor nærmere kysten, har hatt det verre enn henne.

- Vi har vann opp til knærne. Mange steder kommer man seg ikke rundt i det hele tatt. Trær faller, og skilt blåser av gårde. Myndighetene advarer mot å gå ut og ber oss holde oss inne, forteller hun.

Ifølge 26-åringen har stormen roet seg litt ned rundt 12-tida norsk tid, men det er ventet at den skal ta seg opp igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer