Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Najah al-Shammari:

Svenske anklager mot statsråd i Irak

Iraks forsvarsminister Najah al-Shammari har svensk statsborgerskap og mistenkes for trygdesvindel i Sverige, skriver flere svenske medier.

SVENSK: Iraks forsvarsminister Najah al-Shammari har svensk statsborgerskap, bekrefter forsvarsdepartementet. Foto: Hadi Mizban / AP / NTB Scanpix
SVENSK: Iraks forsvarsminister Najah al-Shammari har svensk statsborgerskap, bekrefter forsvarsdepartementet. Foto: Hadi Mizban / AP / NTB Scanpix Vis mer

Tidligere denne uka skrev nettavisen Nyheter Idag , som har forbindelser til partiet Sverigedemokraterna, at al-Shammari har dobbelt statsborgerskap.

Han skal ha vært folkeregistrert under et annet navn i en forstad til Stockholm.

Anklager

Fredag bekrefter det svenske forsvarsdepartementet overfor Svenska Dagbladet at al-Shammari også har svensk statsborgerskap. Han har angivelig hatt status som sykmeldt, og både Nyheter Idag og Expressen skriver at han mistenkes for trygdesvindel.

I 2015 var han mistenkt for bedrageri, og året etter satt han varetektsfengslet i Sverige, ifølge Aftonbladet. Etterforskningene skal ha blitt avsluttet uten at sakene kom for retten.

BAGDAD: 200 mennesker er skadet, og én person er drept, etter massive opptøyer i Iraks hovedstad Bagdad. Video: AP Vis mer

Ikke bekreftet

Ingen av de svenske mediene har fått opplysningene bekreftet fra al-Shammari selv eller hans familie. De viser blant annet til opplysninger fra anonyme kilder og offentlige svenske dokumenter.

I irakiske medier ble imidlertid rykter om det svenske statsborgerskapet omtalt da den tidligere generalen ble foreslått som forsvarsminister i vår. Avisa Bagdad Post hevdet i april at al-Shammari ikke har svensk statsborgerskap.

En ikke navngitt person på Iraks ambassade i Sverige sier til Aftonbladet at det ikke er uvanlig at irakere har flere statsborgerskap.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media