Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svenske aviser: Säpo har fått info om at 7-8 IS-terrorister har kommet til Sverige for å utføre en terrorhandling i Stockholm

- Har satt krisestab.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det svenske sikkerhetspolitiet Säpo skal etter det Aftonbladet erfarer ha satt krisestab etter å ha mottatt informasjon om en terrortrussel mot Sverige.

Ifølge Expressen har Säpo fått informasjon fra den irakiske sikkerhetstjenesten om at sju-åtte IS-terrorister har reist til Sverige for å utføre en terrorhandling i Stockholm.

Avisa skriver at politiet har økt beredskapen. Personell fra Säpo dro mandag til Irak for å få mer informasjon om saken, skriver Expressen.

- Informasjonen tas ekstremt alvorlig. Det er ikke vanlig med denne typen informasjon, sier en kilde til avisa.

Säpo vil ikke bekrefte om det foreligger en konkret terrortrussel.

- Jeg kan bekrefte at vi akkurat nå jobber intensivert med å vurdere informasjon som har kommet inn, og som vi ikke har kunnet avvise, sier Simon Bynert ved Säpos presseavdeling til Aftonbladet.

Säpo vil ikke si noe om når de mottok informasjonen, eller om en bestemt person er siktet eller ettersøkt i forbindelse med det Atonbladet omtaler som en terrortrussel. Trusselnivået i landet blir foreløpig ikke påvirket av Säpos informasjon.

- Det er ikke berørt i denne situasjonen. Det vil fortsatt være på et forhøyet nivå, sier Bynert.

Forsvaret har satt et ekstra helikopter i beredskap for å kunne bistå politiet ved behov.

Sikkerhetspolitiet jobber nå sammen med Sveriges nasjonale operasjonsavdeling (Noa) med å behandle informasjonen som er mottatt, skriver avisa. 

Dagbladet følger saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!