Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svenske bjørneskyttere slipper tiltale

Skjøt angripende bjørn utenfor jaktsesongen - og filmet det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De to svenske jaktkompisene Bernt Zetterlund (65) og Mikael Forselius (41) trodde det var en elg de hadde truffet i skogen i Härjedalen i Midt-Sverige 14. oktober i fjor, men plutselig ute av intet kom en diger bjørn i full fart mot dem.

De klarte å fange deler av bjørneangrepet på film.

De to mennene ble stygt skadet i angrepet. I et eksklusivt intervju med Dagbladet og Expressen sa de at angrepet hadde bragt vennskapet deres nærmere.

Les også: - Det var som å møte mannen med ljåen

Les også: Dårlige bjørnetenner reddet jegerne

Da bjørnen angrep klarte de å avfyre tre skudd mot bjørnen. De traff den i halsen og den løp blødende fra åstedet. Siden de skjøt bjørnen utenfor jaktsesongen ble de formelt mistenkt for brudd på jaktloven, melder nyhetsbyråene NTB og svenske TT.

Men nå henlegger politiet saken.

- Jeg har avsluttet etterforskningen, fordi det ikke fins noen grunn til å betvile de to mennenes forklaring om at de havnet i en nødsituasjon, sa påtalemyndighetens talsmann Christer B. Jarlås.

Den skadeskutte bjørnen ble senere jaktet opp og avlivet. Bare en uke før det dramatiske bjørnemøtet ble en annen svensk jeger drept av bjørn ikke mange kilometerene unna.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media