Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svenske Brahim Khouya er den siste drepte

Var i kommunen for å jobbe.

Teknikere fra Kripos i arbeid ved bussen fra Valdresekspressen på Rv 53 ved Holsbru mellom Årdal og Tyin, der tre personer ble knivdrept mandag ettermiddag.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Teknikere fra Kripos i arbeid ved bussen fra Valdresekspressen på Rv 53 ved Holsbru mellom Årdal og Tyin, der tre personer ble knivdrept mandag ettermiddag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter å tidligere i dag ha frigitt navne på to av de drepte, Arve Kvernhaug (55) og Margaret Molland Sanden (19), bekrefter politiet nå navnet på den tredje drepte:

Brahim Khouya var svensk statsborger og bosatt i Gøteborg. Han var født i 1960.

Khouya var i fylket i forbindelse med arbeid. Det var bare de tre drepte og gjerningsmannen som befant seg på bussen da den tragiske hendelsen skjedde i går ettermiddag.

Funnet kniv Lensmann Åge Lønseth bekrefter at politiet har funnet en kniv inne i bussen.

- Jeg kan bekrefte at vi har funnet en kniv inne på bussen, og kan ikke utelukke at dette er drapsvåpenet, sier han til Dagbladet.

Han forteller at politiet ikke kjenner til om bussen hadde stoppet eller om den fortsatt var i bevegelse da 30-åringen gikk til angrep.

Vurderer psykisk helsetilstand I en pressemelding opplyser også politiet at gjerningsmannen, en asylsøker fra Sør-Sudan, nå har fått oppnevnt en forsvarer i saken. Han vil bli fremstilt for fengsling i Bergen tingrett torsdag.

Den siktede ligger er nå overført fra Haukeland sykehus i Bergen til Sandviken sykehus i Berge med kuttskader, og er foreløpig ikke avhørt.

Ved Sandviken sykehus skal han ligge til ett døgns observasjon og nærmere utredning av hans psykiske helsetilstand.

30-åringen var ikke kjent for politiet fra tidligere straffesaker, opplyser politiet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media