Svenske brødre dømt for over 1000 barnevoldtekter

To svenske brødre er dømt til henholdsvis 14 og 12 års fengsel etter å ha blitt funnet skyldige over 1000 voldtekter mot fem barn i alderen 3 til 14 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(NTB/Dagbladet): Det melder Aftonbladet.

De to brødrene, som er hjemmehørende i Västernorrland, er også funnet skyldige i en rekke andre tilfeller av seksuelt misbruk av mindreårige, samt for å ha hatt overgrepsbilder av barn.

250 timer med film

Voldtektene og overgrepene fant sted i årene 2001 til 2009 på ulike steder i det sørlige Sverige og i Västernorrland.

Da de to brødrene ble pågrepet i mars i år ble det tatt beslag i mer enn 250 timer med film og over 5.000 bilder av overgrep mot barn.

I dommen slås det fast at overgrepene er grove, blant annet fordi det handler om barn som har vært i vanskelige livssituasjoner og som fant trygghet hjemme hos brødrene.

- Var alltid snill

Forsvareren til den yngste av brødrene, Magnus Näsholm, opplyser at hans klient trolig vil anke dommen.

Samtidig forteller flere av barna at de så opp til overgrepsmennene.

- Jeg husker til og med at jeg ønsket at han var faren min. Han var alltid snill og stilte alltid opp for meg. Jeg stolte 100 prosent på ham, sier en av dem, ifølge Aftonbladet.

Normaliserte overgrep

Den svenske avisa siterer en dom der det står at mange av ofrene ikke fortalte om overgrepene før en av dem anmeldte et overgrep.

«Samtlige har fortalt hvordan de seksuelle tilnærmelsene i starten var forsiktige, for så å gå over til det som oppgis i gjerningsbeskrivelsen. De har også fortalt om hvordan overgrepene ble normalisert, og at en dag med de to siktede kunne innebære at man fikk TV-spill i bytte mot seksuelle handlinger», står det i dommen.