Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hellas setter foten ned:

Svenske charterfly stoppes

Reisebyrået TUI sin plan om å fly svenske turister til Hellas stoppes. Nå flys det ned et tomt fly for å hente hjem turistene som er der.

BLIR SENDT HJEM: Svenske turister blir heltet hjem igjen. Foto: Stina Stjernkvist / TT
BLIR SENDT HJEM: Svenske turister blir heltet hjem igjen. Foto: Stina Stjernkvist / TT Vis mer

Flyet skulle i utgangspunktet ha reist fra Arlanda på torsdag denne uka. Nå vil TUI heller fly ned et tomt fly for å hente hjem turistene som ble flydd ned forrige uke. Det skriver svenske Aftonbladet.

Hellas har begynt å åpne opp for turister, og fra og med månedsskiftet har internasjonale flyginger vært tillatt.

SOMMERFERIEN: For de aller, aller fleste vil sommerferien i år bli i Norge. Video: Kristin Sørdal. Klipp: Ørjan Ryland Vis mer

Tillatt etter 15. juli

Nå hevder myndighetene i landet at smittespredningen i Sverige anses å være for høy til at svenske fly får lande, men fra og med 15. juli kan fly fra Sverige lande i Hellas.

Forrige uke sendte TUI et charterfly fra Sverige til Rhodos. Greske medier skal ha skrevet om at flere av passasjerene var vanlige turister, til tross for at TUI hadde fått spesialtillatelse til en «markedsføringsreise». Dette skriver svenske Aftonbladet.

– Vi har hele tiden vært tydelige på at vi skulle ha med egne medarbeidere, turister og journalister om bord, sa TUI's pressesjef Adam Györki til Aftonbladet på Rhodos.

Oppstandelse

Nå har greske myndigheter stoppet det neste flyet som følge av oppstandelsen.

– Grunnen er blant annet oppstandelsen som oppsto rundt det første flyet i svensk og gresk presse, sier Györki til Aftonbladet.

Han understreker også at alle som reiste med det første flyet hadde blitt testet for coronaviruset, og at alle testet negativt.

TUI vil nå fly ned et tomt fly som skal hente hjem de første turistene som ble flydd ned til Hellas. De som har kjøpt billetter via reisebyrået vil få mulighet til å benytte seg av muligheten til å reise ved en seinere anledning ifølge Aftonbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!