ANGREPET: Claudia Aziz ble angrepet på nattbussen på vei til Haninge fra Stockholm natt til lørdag. Foto: Privat. 
ANGREPET: Claudia Aziz ble angrepet på nattbussen på vei til Haninge fra Stockholm natt til lørdag. Foto: Privat. Vis mer

Svenske Claudia (36) ble kalt hore og skallet ned på nattbussen - anholdt selv en av mennene

- Jeg sa «denne gangen har du yppet med feil person». 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 36 år gamle Claudia Aziz tok affære da en mann yppet til bråk mot henne på nattbussen til Haninge fra Stockholm natt til lørdag.

Nå går historien om den snarrådige svenske kvinnen sin seiersgang i svenske aviser.

Hun var på vei til sine foreldre da episoden skjedde.

- Da jeg nærmet meg holdeplassen og gjorde meg klar til å gå av bussen, ser jeg en mann som prøver å få kontakt med meg. Jeg spør ham hva han vil, og han svarer med å si «Hvorfor er du så sminket? Er du en hore?», forteller hun til Dagbladet.

Aziz sier hun ble overrasket over spørsmålet, og at hun syntes det var urettferdig sagt.

- Jeg sier til ham at han ikke får kalle meg det, og det følger en meningsutveksling mellom oss to. Så skaller han meg midt på nesebeinet, skildrer hun.

Stengte bussdørene

Det skulle han ikke gjort - i alle fall ikke om han trodde han skulle slippe unna med oppførselen sin.

- Jeg sa: Denne gangen har du yppet med feil person, for jeg kan banne på at han har gjort dette mot jenter før. Nå ville jeg vise ham at jeg kjente mine rettigheter, og at dette ikke er et lovløst land.

Hun ga bussjåføren beskjed om at hun ville anholde mannen i påvente av politiet, og forteller at bussen så kjørte inn i en garasje. Der stanset den med lukkede dører for å hindre at mannen stakk av.

Grep kompisen

Han var imidlertid ikke alene på bussen.

Ved hjelp av en kompis, klarte han å komme seg ut likevel. Aziz klarte da å gripe kompisen, og holde ham fram til politiet kom.

Overfor Dagbladet bekrefter politiet hendelsen, som nå er anmeldt. De bekrefter også at Aziz anholdt den ene av to menn som betegnes som mistenkt i saken.

- Den ene mannen er mistenkt for misshandel (vold, journ.anm), og den andre er mistenkt for å ha fremmet flukt, sier stasjonsbefal Gert Rosvall ved politistasjonen Flemingsberg i politidistriktet Stockholm Syd til Dagbladet.

Han sier at en av de to anmeldte mennene er avhørt av politiet i dag, og at politiet vil jobbe videre med saken.

Hendelsen skjedde i 3-tida natt til lørdag.

- Det var veldig ubehagelig. Jeg var redd, men samtidig forberedt på situasjonen fordi jeg har tenkt meg inn i den tusen ganger. Jeg visste at man burde stenge av følelsene, og reagerere med rasjonelt intellekt, og det var det jeg gjorde, sier Aziz.

Hun har valgt å dele historien på twitter, og er blitt overøst med støttende meldinger i retur.
Det varmer, men hun er likevel rystet over at noe sånt kunne skje. Hun har fortsatt en kul på nesen, og er opphovnet og blå i dag.

Vil ha diskusjon


- Nå i ettertid føler jeg meg litt trist og sviktet. Det var minst åtte personer på bussen, og den eneste som grep inn var en annen jente som prøvde å snakke med gjerningsmannen, og et vitne. Noen av dem lo bare, og selv om alle så at han skallet meg, sa de «Nei, vi har ikke sett noe», sier Aziz, som er usikker på hvor mange av personene på bussen som tilhørte kompisgjengen til mannen.

Hun har bodd i Sverige i hele sitt liv, og sier hun ikke kjenner seg igjen i oppførselen til de andre personene på bussen. Hun er rystet over at ingen grep inn.

- Denne kompisgjengen, hvorfor tilbød de ikke seg å hjelpe meg hjem istedet? Jeg var helt alene, sier hun.

Hun håper historien hennes kan skape diskusjon om forholdene i Sverige.

- Jeg har mange følgere på Twitter, og det er et klima i Sverige med svært utsatte jenter. Jeg opplever at vi trenger å prate om dette.

SLÅR, SPARKER OG SPYTTER: Mannen forsøker først å rane en eldre kvinne før han går til angrep på en småbarnsmor. Videoen rystet mange i Sverige etter at den ble frigitt av politiet. Video: Politiet i Stockholm Vis mer