Svenske ettersøkt for terrorplaner mot FN

Med svensk hjelp har politiet i USA stanset det som kan ha vært et planlagt terrorangrep mot FN-hovedkvarteret i New York. En svenske og en mann med canadisk pass er nå ettersøkt i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det var i forbindelse med den pågående sesjonen i generalforsamlingen i New York at FN i midten av september fikk søknad om akkreditering fra to medarbeidere i et svensk selskap som kalte seg Art Vision, skriver Dagens Nyheter.

De to kan ha planlagt et bombeangrep både mot FN i forbindelse med besøket til Irans president og mot den iranske ambassaden, som ligger midt på Manhattan.

Jages

En av mennene reiste på svensk pass, den andre på canadisk. Begge etterlyses nå av FBI etter at politiet fant tegninger over hovedforsamlingen og over den iranske ambassaden på den ene mannens hotellrom. Det opplyser Hiro Ueki ved FNs informasjonsavdeling i New York.

Han sier at akkrediteringsavdelingen mottok en faks den 10. sept ember med forespørsel om akkreditering - adgangskort - til to personer som skulle filme for en dokumentar om FN. Ved en senere forespørsel byttet de navn og ville at en kvinne også skulle få akkreditering.

Da FN ville ha opplysninger om filmprosjektet og ikke fikk det, viste det seg at Art Vision bare kunne kontaktes via faks og siden at selskapet ikke fantes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer