DØDSDØMT:  Svenske Ferry Linnbark (44) føres ut av domstolen i Kuala Lumpur, Malaysia, på torsdag. Han ble tatt med 4,3 kilo metamfetamin på flyplassen. Foto: AP / NTB SCANPIX
DØDSDØMT: Svenske Ferry Linnbark (44) føres ut av domstolen i Kuala Lumpur, Malaysia, på torsdag. Han ble tatt med 4,3 kilo metamfetamin på flyplassen. Foto: AP / NTB SCANPIXVis mer

Svenske Ferry (44) ble tatt med 4,3 kilo metamfetamin. Nå er han dømt til døden

- Han brukte aldri dop, sier ekskona.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Svenske Ferry Linnbark (44) har aldri brukt narkotika, ifølge ekskona (45) som den svenske avisa Expressen har snakket med.

Derfor kom det som et sjokk på henne da Linnbark 6. desember 2011 ble pågrepet på flyplassen i Kuala Lumpur med intet mindre enn 4,3 kilo metamfetamin i veska.

Linnbark ble i går dømt til døden for forholdet.

Risikerer å bli hengt Ekskona har fortsatt vankelig for å tro at Linnbark er skyldig.

- Han brukte aldri dop. Røykte ikke, drakk ikke. Kanskje om han var tvunget til det, av en eller annen grunn, sier hun til Expressen.

Linnbark har sittet fengslet i Malaysia siden pågripelsen, og det er også malaysiske myndigheter som har gitt ham dødsdommen. Ifølge Expressen risikerer han å bli henrettet via hengning.

Nekter straffskyld Ni personer har vært vitner i saken mot ham.

- Med ingen andre alternativer finner retten ham skyldig og utsteder dermed dødstraff, uttalte påtalemyndighetenes representant i saken, ifølge Asiaone News.

Selv har Linnbark hele tida nektet straffskyld, melder New Straits Times.

- Har hatt det bra Pressekontakt Camilla Åkesson Lindblom hos det svenske utenriksdepartementet bekrefter overfor Expressen at det er en svensk statsborger som fikk dødsdommen i Malaysia.

- Jeg har ingen opplysninger om hvordan han har det nå, men han har hatt det bra de gangene vi har besøkt ham, omstendighetene tatt i betraktning, sier Camilla Åkesson Lindblom.

Ifølge henne sitter flere hundre mennesker og venter på dødstraff i Malaysia. Den siste henrettelsen skjedde i 2010. Det finnes eksempler på at både amerikanere, briter og australiere har blitt henrettet i landet.

Eier bar i Thailand - Det er en forhåpning om at Malaysia er på vei mot avskaffelse av dødsstraff, men det kan fortsatt ta tid. Sverige og EU arbeider mot dødsstraff i alle sammenhenger, sier Åkesson Lindblom.

Linnbark er svensk statsborger, og eier en bar på Pattaya i Thailand, ifølge Asiaone News.

I SJOKK: Ekskona til Ferry Linnbark sier til Expressen at den narkotikadømte mannen aldri brukte dop. Foto: ROBBAN ANDERSSON / EXPRESSEN
I SJOKK: Ekskona til Ferry Linnbark sier til Expressen at den narkotikadømte mannen aldri brukte dop. Foto: ROBBAN ANDERSSON / EXPRESSEN Vis mer