Svenske Ferry (49) dømt til døden i Malaysia. - Jeg går bare og venter på å dø

Høyesterett fastholder dommen.

Dødsdømt: Ferry Linnbark fra Sverige ble dømt til døden i Malaysia etter at det ble funnet 4,3 kilo amfetamin i et hemmelig rom i bagen hans. Her går han ut fra domstolen i Kuala Lumpur i 2013.  Foto: AP / NTB SCANPIX
Dødsdømt: Ferry Linnbark fra Sverige ble dømt til døden i Malaysia etter at det ble funnet 4,3 kilo amfetamin i et hemmelig rom i bagen hans. Her går han ut fra domstolen i Kuala Lumpur i 2013.  Foto: AP / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Malaysias høyesterett har slått fast at dødsdommen mot svenske Ferry Linnbark (49) opprettholdes, melder Expressen.

Den svenske statsborgeren ble på grepet på flyplassen i Kuala Lumpur desember 2011.

I et hemmelig rom i bagen hans fant politiet seks kilo amfetamin og drøyt fire kilo metamfetamin, ifølge malaysiske myndigheter.

I 2013 ble han dømt til døden ved henging, en dom som høyesterett nå opprettholder.

Anken ble avvist

- Den føderale domstolen har avvist anken fra den svenske statsborgeren og dermed er den tidligere pådømte dødsstraffen rettskraftig, sier Sveriges ambassadør i Malaysia, Dag Juhlin-Dannfeldt til Expressen.

Det er imidlertid ingen umiddelbar fare for at dødsdommen vil bli iverksatt. Malaysias regjering har akkurat nå et såkalt moratorium om dødsstraff for narkotikakriminalitet.

- Det er innført en uformell praksis i påvente av mer definitive avgjørelser eller lovendringer om ikke å henrette dødsdommer for narkotikaforbrytelser, sier Dag Juhlin Dann Feldt.

-Venter på å dø

For Linnbark er dommen likevel et hardt slag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer