Svenske-forbud på svensk utested

Den svensk-tyrkiske Baren-deltakeren Meral Tasbas (23) er lei av å bli diskriminert på utesteder fordi hun er mørk. Nå åpner hun et utested bare for utlendinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Du blir stoppet i døren på Meral Tabas' nye utested i Stockholm. Tabas er en av de mest kjente deltakerne fra tv-programmet Baren i Sverige. Nå bruker hun berømmelsen for å åpne utested, skriver Expressen.

Men utestedet er ikke for alle: Etniske svensker slipper ikke inn. Tabas har fått nok av utestedsrasismen og vil ta igjen med samme mynt:

- Jeg hadde aldri tatt dette skrittet hvis det ikke var så ille i Sverige i dag, sier Tabas.

Flere utesteder i Sverige er blitt anmeldt for rasisme etter at mørkhudede svensker og utlendinger har blitt nektet adgang.

- Jeg har bedt venner om å prøve å komme seg inn på spesielle utesteder, og alle har blitt avvist. De har på seg like klær som alle andre. Det er urettferdig, sier tv-kjendisen til Expressen.

- Jeg vil bare at utenlandsk ungdom skal ha et trygt sted å gå og slippe å bli fornedret med «bare vip-kort» eller «gjesteliste».

Det svenske diskriminerings-ombudet er ikke begeistret for utestedet. Hun understreker at det er forbudt å diskriminere folk ifølge loven.