Gravid svensk jente (15) fanget hos IS

Svenske gravide Marilyn (15) var fange hos IS i åtte måneder

Foreldrene kontaktet menneskesmuglere for å få henne hjem.

RÅDLØS: Da foreldrene til Marilyn (15) får kontakt med datteren, forteller hun at hun har det helt jævlig og ikke vet hva hun skal gjøre. I en dokumentar som vises på SVT, følges to foreldre som forsøker å få datteren hjem til Sverige igjen. Video: SVT Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Ikke i sitt verste mareritt kunne ekteparet Anki og Pasi, bosatt i Vest-Sverige, forestille seg hva som skjedde med deres 15-årige datter Marilyn: Først rømte hun fra familiehjemmet der hun bodde; deretter viste det seg at hun hadde tatt seg til Syria sammen med sin mye eldre kjæreste; nå satt hun fanget hos Den islamske stat (IS) uten mulighet til å komme seg hjem. I tillegg var hun gravid.

- Jeg hater dette jævla drittlivet, det er så jævla vanskelig. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, sa datteren gråtende da hun etter noen måneder ringte foreldrene fra Irak, ifølge Sveriges Television (SVT).

Til moren sa hun at hun så to muligheter dersom hun ikke lyktes i å flykte fra IS: enten å bli bombet til døde eller å ta livet av seg.

Dokumentar

I går kveld sendte den svenske statskanalen en dokumentar om historien, i programposten «Dokument inifrån».

Foreldrene forteller om en lang og uvirkelig kamp for å få datteren - og etter hvert også barnebarnet - hjem til Sverige.

- Vi har ikke noe med den delen av verden å gjøre. Vi er vanlige kristne mennesker fra Sverige som har en datter som ble glad i feil gutt, som havnet i Midtøsten og i en av verdens farligste terrororsekter, sier Pasi til GT/Expressen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer