Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svenske grensevakter lagde egen «Britney-mappe»

Tok vare på bilder og fødselsdatoene til «eksepsjonelt vakre kvinner».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): På Sveriges østkyst har to ivrige grensekontrollører laget en ekstra mappe over folk som har passert grensen. Vanligvis har ekstra mapper innhold som kan hjelpe i kampen mot grenseoverskridende kriminalitet, men ikke denne gangen.


Mappen, med passfoto av det grensevaktene mente var de 58 peneste kvinnene som har passert grensen, ble funnet av sjefen på kontrollposten. Den er nå beslaglagt og de to har blitt avhørt om saken, ifølge nyhetsbyrået AP.

Instruksjoner som følger med i «Britney-mappen» forteller at bare «eksepsjonelt vakre» kvinner får æren av å havne i mappen, som ifølge svensk lovgivning ikke er ulovlig. Men heller ikke etter reglementet, ifølge stockholmspolitiet, som har fått ansvaret for å følge opp saken.

Instruksjonen gir også beskjed om at mappen skal sikkerhetskopieres for at innholdet ikke skal gå tapt i historien, dersom den faller i hendene på «kjipinger».

De to tjenestemennene har innrømmet forholdet og slipper sannsynligvis unna med en advarsel, ettersom intet lovbrudd er begått.

Ved siden av passfotoene var kvinnenes fødselsdatoer notert. På mappens rygg står det skrevet «Britney Tempel».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!