FANGST:  - Det var sønnen min og hans kamerat som først oppdaget det dypfryste dyret. De ropte på meg og sa de hadde funnet en bever. Da jeg selv fikk se dyret, trodde jeg det var et rådyr, forteller Nordlund til Dagbladet.no. Det var først da de tre guttene hadde fått  hakket dyret løs fra isen at de forstod at det var en ulv de hadde funnet. Foto: Thomas Nordlund
FANGST: - Det var sønnen min og hans kamerat som først oppdaget det dypfryste dyret. De ropte på meg og sa de hadde funnet en bever. Da jeg selv fikk se dyret, trodde jeg det var et rådyr, forteller Nordlund til Dagbladet.no. Det var først da de tre guttene hadde fått hakket dyret løs fra isen at de forstod at det var en ulv de hadde funnet. Foto: Thomas NordlundVis mer

Svenske gutter fisket opp dypfryst ulv

Fikk sitt livs fangst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mikael Nordlund fikk seg en real overraskelse da han skulle på isfiske på innsjøen Gryten i Surahammer i går ettermiddag, skriver Expressen.se.

For under isen oppdaget han nemlig en dypfryst ulv.

- Trodde det var et rådyr
- Det var sønnen min og hans kamerat som først oppdaget det dypfryste dyret. De ropte på meg og sa de hadde funnet en bever. Da jeg selv fikk se dyret, trodde jeg det var et rådyr, forteller Nordlund til Dagbladet.no.

Det slo aldri Nordlund at dyret kunne være en ulv, for ifølge han oppholder de seg ikke i det området der de fisket. Derfor var sjokket stort da guttene oppdaget av det verken var en bever eller en bambi som lå i vannet.

- Vi fikk hakket og boret opp isen. Det første jeg så var den lange halen. Det var da jeg forstod at det var en ulv. Det var en utrolig spennende opplevelse, sier Nordlund.

Stor

Etter at ulven var hakket løs fra isen, varslet de tre guttene politiet.

- Det var egentlig en ganske stor ulv, som veide over 50 kilo, forteller polititalsmannen Thomas Gustafsson til NTB.

Ifølge Gustafsson så ulven uskadd ut og hadde trolig druknet etter å ha falt gjennom tynn is tidligere i vinter. 

For bare fire dager siden ble en dypfrossen rev funnet i et vann i Bergen.