Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svenske hadde to leiligheter- skyldte på mensen til kona

Men utleieren tror han drev framleie.

- BEHOV FOR PRIVATLIV. En 38 år gammel mann fra Sverige hevdet at han hadde behov for to leiligheter, fordi han er en svært spirituell mann med behov for privatliv og mulighet for å utøve meditasjon. Illustrasjonsfoto: OLE C. H. THOMASSEN/Dagbladet
- BEHOV FOR PRIVATLIV. En 38 år gammel mann fra Sverige hevdet at han hadde behov for to leiligheter, fordi han er en svært spirituell mann med behov for privatliv og mulighet for å utøve meditasjon. Illustrasjonsfoto: OLE C. H. THOMASSEN/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 38 år gammel mann fra Bergsjön i Sverige får oppmerksomhet i svensk presse. Han hevder nemlig at han ikke kan bo sammen med sin kone når hun har menstruasjon.

Utleieren ønsket å kaste ut mannen, fordi han mener mannen har beholdt leiligheten for å kunne leie den ut svart, skriver Hem & Hyra.

- Svært spirituell 38-åringen flyttet inn i et hus i Bergsjön våren 2013. Da beholdt han kontrakten på leiligheten som familien hadde bodd i. I 2014 ønsket utleieren å si opp kontrakten, da han mistenkte at mannen leide ut leiligheten svart. 

I det som på svensk kalles Hyresnemden (kan oversettes til utleienemd på norsk) nektet mannen for at leiligheten var blitt leid ut, eller at noen andre har bodd der.

Videre sa mannen at han selv har bodd i leiligheten, og hevdet at han hadde behov for dette fordi han er en svært spirituell mann med behov for privatliv og mulighet for å utøve meditasjon.

- Urene Videre sa mannen, ifølge Hem & Hyra at han tilhører en tradisjonell form for afrikansk kristendom, der kvinner anses som urene når de har menstruasjon. Derfor kunne han ikke bo sammen med henne i denne perioden, sa mannen.

Hyresnemden kom til at huseieren ikke kunne bevise at mannen hadde leid ut leiligheten svart.

Videre påpeker nemda at mannen tidligere har bodd sammen med kona når hun har hatt menstruasjon, og konkluderer med at dersom han nå mener han ikke kan dette mer, får han «ordne dette på en annen måte», skriver Hem & Hyra.