Svenske halliker selger kvinner til Oslo

Svenske halliker tjener grovt på å leie ut prostituerte til nabolandene. Disse svenskene eksporterer stadig oftere kvinner til kolleger i Oslo, sier statsadvokat Hans Ihrman til Stockholm-avisen Svenska Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hallikene får en viss prosentandel av det de prostituerte tjener i den norske hovedstaden. Etter at de har prostituert seg i Norge en viss tid, blir kvinnene sendt videre til København eller kanskje til Finland, sier Ihrman.

Ifølge Svenska Dagbladet er antallet politianmeldelser for kobleri tredoblet i Sverige i løpet av de siste ti årene, og i 2002 ble 66 personer anmeldt for slik virksomhet, 20 flere enn året før. Kobleri er et juridisk uttrykk for å skaffe en horekunde kontakt med en prostituert.

- Spørsmålet er om dette er et problem som har eksistert lenge, men ikke blitt tatt på alvor, eller om det er forholdsvis nytt. Vi vet ikke hvor store mørketallene er eller har vært, sier Hans Ihrman, som har ledet opprullingen av flere store bordellvirksometer i Sverige.

Den svenske statsadvokaten påpeker at hallikene har skiftet både stil og taktikk. De framstår ikke lenger som snuskete individer som kaprer kunder i mørke portrom, men er ofte velutdannede, elegant antrukkede menn som driver sexhandel over internett.

NTB-TT