Corona

Svenske helsemyndigheter: - Vær forberedt

I Sverige fortsetter helsemyndigheter å oppfordre uvaksinerte om å vaksinere seg så fort som mulig. Nå som julesesongen snart er her, kommer de også med en dyster advarsel til det svenske folk.

SMITTE: Enhetsleder ved Folkhälsomyndigheten i Sverige, Sara Byfors, er bekymret for økt smitte blant eldre uvaksinerte. Foto: Janerik Henriksson / TT / NTB
SMITTE: Enhetsleder ved Folkhälsomyndigheten i Sverige, Sara Byfors, er bekymret for økt smitte blant eldre uvaksinerte. Foto: Janerik Henriksson / TT / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Fullvaksinerte: 71.30% Første dose: 78.98%

Torsdag holdt enhetslederen ved Folkhälsomyndigheten i Sverige, Sara Byfors, en pressekonferanse for å informere om nåværende corona-status i landet.

I Sverige har antallet smittede som er vaksinert økt, noe som er forventet.

På pressekonferansen sa Byfors at helsemyndighetene er spesielt bekymret over at smitten blant de uvaksinerte som er 70 år og eldre ser en liten økning. Hun forteller at jo eldre man er, desto viktigere er det å vaksinere seg.

STRAMMER INN: Smitten øker i Danmark og regjeringen vil innføre bruk av coronapass i samfunnet igjen, etter anbefaling fra helsemyndighetene i landet. Vis mer

Vær forberedt

For svenskene som planlegger å reise i jula, var det ikke gode nyheter som ble presentert av Byfors under pressekonferansen. Hun sier at man må være forberedt på å avlyse reisen.

- Vær forsiktig når du reiser hvis du får symptomer. Man må være forberedt på å avlyse.

- Det er fortsatt viktig å beskytte de eldre, og avhengig av hvordan infeksjonen utvikler seg, kan det komme nye restriksjoner. Man skal for eksempel ikke se barnebarna når de har symptomer.

Ser lyst ut

Heldigvis for oss nordmenn ser juletida mer lys ut enn for våre naboer i øst.

For til tross for smitteøkning over hele landet, tror ikke assisterende helsedirektør i Helsedirektoratet, Espen Rostrup Nakstad, at årets jul blir avlyst.

OPTIMIST: Espen Rostrup Nakstad sier at julen trolig blir normal i år. Foto: Berit Roald / NTB
OPTIMIST: Espen Rostrup Nakstad sier at julen trolig blir normal i år. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer

- Jeg tror vi kan klare å få kontroll på smitteøkningen før vi kommer til jul, og da vil vi fortsatt kunne leve veldig normalt inn gjennom vinteren, skriver Nakstad på en mail til Dagbladet.

Han skriver samtidig at det krever at befolkningen følger de faktiske rådene som gjelder og som kommunene anbefaler.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer