Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svenske IS-krigere drept i amerikanske luftangrep

To svenske IS-krigere ble drept i separate bombeangrep i Irak og Libanon i midten av mars, opplyser den amerikanskledede koalisjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De amerikanske luftangrepene var rettet mot både IS- og al-Qaida-krigere som mistenkes for å planlegge terrorangrep i Vesten, skriver CNN.

Oberst Steve Warren, som er talsmann for den amerikanskledede koalisjonen mot IS i Irak, bekrefter at to de to mennene, som identifiseres som Abu al-Zubair al-Bosni og Khaled Othman Al Timawi, ble drept i angrepene 16. mars. Al-Bosni var svensk statsborger av bosnisk opprinnelse og ble drept i Bajar i Irak, mens svenskfødte Al Timawi, som beskrives som viseemir i IS' Anwar al-Awlaki-brigade, mistet livet i Libanon.

- Begge disse angrepene gjorde at ISIL mistet motiverte utenlandske krigere som hadde vist lederevner, sier Warren til CNN.

- Vi retter angrepene spesifikt mot celler, grupper og personer som vi tror planlegger å eksportere terror, legger han til.

Det svenske sikkerhetspolitiet Säpo mener minst 300 personer har reist fra Sverige for å slutte seg til IS, ifølge Aftonbladet. Omtrent halvparten av dem har senere returnert til Sverige.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram