Svenske Jensen-beslag kan bli sendt til Norge i dag

Spesialenheten vil ha tilgang til beslag gjort på småbruket til Eirik Jensen i Sverige.

BESLAG I SVERIGE: En svensk domstol skal i dag ta stilling til om beslag gjort fra småbruket til Eirik Jensen i Värmland i Sverige, skal overleveres til Spesialenheten for politisaker. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
BESLAG I SVERIGE: En svensk domstol skal i dag ta stilling til om beslag gjort fra småbruket til Eirik Jensen i Värmland i Sverige, skal overleveres til Spesialenheten for politisaker. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter at politioverbetjent Eirik Jensen (56) ble pågrepet og siktet for grov korrupsjon 24. februar gikk svensk politi, på oppdrag for Spesialenheten for politisaker i Norge, til ransaking av Jensens småbruk i Sverige.

Ifølge Värmlands tingsrätt ble det tatt beslag i 18-19 dokumenter - deriblant kvitteringer for tømming av septiktank og informasjon om kjøpet av fritidsstedet. Jensen kjøpte småbruket i desember 2011 for rundt 700 000 kroner.

Statsadvokat Per Svensson ved Åklagarkammaren i Karlstad i Sverige sier til Dagbladet at beslutningen om hvorvidt beslagene skal oversendes norske kolleger skal fattes i dag.

- Det er snakk om dokumenter av økonomisk karakter. Jeg er forhindret i å kommentere innholdet i beslagene ytterligere siden de er taushetsbelagt, sier Svensson.

Jensen samtykker Det er Värmland tingsrett i Karlstad som skal ta stilling til om beslagene kan sendes over grensa og bli en del av spesialenhetens etterforskningsmateriale.

- Det er slik at når svensk politi- og påtalemyndighet har hjulpet norsk politi- og påtalemyndigheten så skal det eventuelle beslaget som er gjort vurderes av en domstol. Behandlingen går for lukkede dører og varer i et par minutter, før dommeren trekker seg tilbake, sier Svensson, som sier han ikke motsetter seg at beslagsrapporten sendes til Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer