Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svenske Julia forsvant sporløst i Colombia 19. mars. Nå er hun funnet på et yogasenter

Ble etterlyst av familien.

FUNNET I GOD BEHOLD: Julia Wendt var etterlyst.
FUNNET I GOD BEHOLD: Julia Wendt var etterlyst. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går ble den 22 år gamle svenske kvinnen Julia Wendt etterlyst i svenske og colombianske medier, etter at familie og venner ikke hadde fått tak i henne på over en uke. Mindre enn et døgn senere ble hun lokalisert på et yogasenter i Guayabito.

- Det er fantastisk, sier Lena Wendt, kvinnens mor, til avisa GP.

22-åringen er ifølge familien i Colombia for å lære spansk, og har hele tiden hatt tett kontakt med familien i Sverige via meldingstjenester som Whatapp og Messenger. Men fra 19. mars ble det plutselig stille, og etter at de ikke fikk tak i henne de åtte neste dagene og de også så at hun ikke tok i mot meldingene, ble hun altså etterlyst.

Det var den avisa El Colombiano som første meldte at 22-åringen var lokalisert, og at hun var i god behold. Mor Lena Wendt bekreftet så de gode nyhetene overfor flere svenske aviser og på sin egen Facebook-side, hvor Julia også først ble etterlyst.

- Hun har vært på et sted hvor nettdekningen var ødelagt. Hun har også vært syk, og sengeliggende med høy feber og hodeverk. Hun er fortsatt dårlig, men skriver til oss at vi ikke trenger å være urolige, skriver Lena Wendt.

Hun skriver også at hun er takknemlig for all hjelp og støtte de har fått fra kjente og ukjente.

- I dag er det så vanlig at ungdommmen reiser. Jeg tror flere foreldre vet hvordan det er å være urolig når barna deres er ute på reise, selv om de ikke blir syke i jungelen i Colombia, sier hun til GP.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!