Svenske kan være drept

En svensk statsborger er blant de drepte i terrorangrepet mot et boligområde i al-Khobar nordøst i Saudi-Arabia. Minst 16 personer ble drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den svenske mannen jobbet som kokk i boligkomplekset Oasen. Han skal ha blitt drept da væpnede menn stormet boligområdet lørdag morgen, sa en ansatt i Oasen til nyhetsbyrået AFP.

Dette er imidlertid ikke bekreftet.

- Vi har vært i kontakt med vår ambassade i Saudi-Arabia hele dagen, og har ikke fått noen opplysninger som tyder på at en svenske er blitt drept, sier talsmann i svensk US, Tobias Nilsson.

Islamister som skal ha forbindelser til al-Qaida har tatt på seg skylden for angrepet mot flere boligblokker hvor utlendinger bor.

Én amerikaner, én brite, én egypter, to filippinere, én inder og én pakistaner var blant de minst sju utenlandske borgerne som ble drept under angrepet, hvor også to saudiarabiske sivile ble drept.

Et ukjent antall personer ble også tatt som gisler, men fem libanesere som ble tatt til fange ble senere løslatt.

Foreløpige meldinger tyder ikke på at nordmenn er blitt rammet av angrepet.

- Vår ambassade i Saudi-Arabia har jobbet med å få oversikt over situasjonen og det skal ikke være nordmenn blant de rammede, sier informasjonsrådgiver Cathrine Andersen i UD.

(NTB)