Svenske kidnappet i Irak

To medarbeidere i Kirkens Nødhjelp ble tirsdag ranet i Sør-Irak. Bilen de kjørte ble stoppet og væpnede menn kidnappet den ene av de to.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var like etter klokken 16 lokal tid at norske Kristin Mørkved og svenske Leo Andersson ble stoppet rundt 20 minutters kjøring fra sentrum av den sørirakiske byen Basra.

Mørkved ble satt av i veikanten, mens ranerne kjørte videre med Andersson i bilen. De holdt ham i en drøy halvtime før de slapp ham fri og stakk av gårde med bilen og en del utstyr og personlige eiendeler.

Mørkved var på vei til Basra fra Norge for å starte sitt tredje oppdrag i Sør-Irak. Andersson har vært i området siden mai i år.

- Ingen av dem kom til fysisk skade, men en slik opplevelse er sjokkerende uansett, sier generalsekretær Atle Sommerfeldt i Kirkens Nødhjelp.

- Vi har en løpende vurdering av sikkerhetssituasjonen og vurderer hvordan vi på best mulig måte skal kunne sikre våre ansatte og videreføringen av det viktige arbeidet som drives, sier han videre.

Organisasjonen har for tiden elleve internasjonale hjelpearbeidere i Irak. Ni nordmenn, én danske og én svenske. Teamet i Sør-Irak arbeider med å sikre vanntilførselen til 150.000 irakere i området.

/(NTB)