Svenske kjørte bil med 6 i promille

Mannen kan ha satt svensk rekord i fyllekjøring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alkotesten viste 6 i promille, etter at en 35 år gammel mann kjørte inn i autovernet i Halmstad i Sør-Sverige. Mannen skal ha forklart at han ikke husker hvor han skulle eller hvorfor han i det hele tatt satte seg bak rattet, står det på Aftonbladets nettsider.

Fredag kveld var han ute på byen og festet, men sier han reiste kollektivt da han skulle ut.

- Det er helt ufattelig, seks i promille er dødelig for de fleste mennesker. Jeg forstår ikke hvordan han i det hele tatt har greid å sette seg inn i en bil og kjøre den, sier Hans Laurell, det svenske Vägverkets ekspert på alkohol i trafikken.

Politiet i Halmstad fikk sent fredag kveld melding om at en Toyota Corolloa hadde kjørt av veien i en rundkjøring i sentrum av byen. En patrulje som ble sendt til stedet, fant 35-åringen i nærmest bevisstløs tilstand, og kjørte ham rett på sykehus.

Etter en natt på intensivavdelingen kunne han utskrives, og ble hentet til avhør på politihuset i Halmstad. Hans Laurell sier mannen kan være glad han i det hele tatt lever, for de fleste svenske fyllekjørere som omkommer i trafikken har fra 1,7 til 1,8 i promille.

(NTB)