Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svenske kjørte feil og kom 500 meter inn i skiløypene på Lillehammer før det sa stopp

Fikk dratt ut svensken av sporet med løypemaskin.

SVENSKE I SPORET: En svensk sjåfør kjørte seg varebilen sin fast i skiløypene i Lillehammer. Sjåføren skal ha tatt feil vei til Mesnasaga, og sto ifølge politiet i sporet et par timer før hjelpen kom. Foto: Politiet
SVENSKE I SPORET: En svensk sjåfør kjørte seg varebilen sin fast i skiløypene i Lillehammer. Sjåføren skal ha tatt feil vei til Mesnasaga, og sto ifølge politiet i sporet et par timer før hjelpen kom. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka 21.50 fikk politiet i Gudbrandsdalen en noe spesiell melding fra Lillehammer.

Noen skiløpere kom da over en varebil midt i skiløypene på Lillehammer. Bilen sto bom fast, og var om lag 500 til 600 meter inne i løypene.

- Den hadde visst nok stått der et par timer før skiløperne varslet oss, sier Anders Letnes Fossum, operasjonsleder i Innlandet politidistrikt til Dagbladet.

Varebilsjåføren var svensk, og tok ifølge politiet feil av veien Mesnasaga.

- Det er ikke hver dag vi får sånne meldinger så vi tok en tur opp dit for å se hva det var for noe. Den klarte vi ikke få ut selv, sier operasjonsleder Fossum videre.

Men politiet i Lillehammer visste råd. De fikk kontakt med en ansatt fra Olympiaparken som kom svensken til unnsetning i sporet.

- Med en løypemaskin fikk vi trukket bilen ut av sporet. Det var en smal sak for løypemaskinen, sier Fossum.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!