Svenske konservative vil ha innvandrerkontrakt

Må bekjenne seg til svenske lover og verdier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle som innvandrer til Sverige må skrive under på en kontrakt hvor de bekjenner seg til svenske lover og verdier. Det foreslår Moderaternas partisekretær Per Schlingmann.

En arbeidsgruppe i regjeringspartiet Moderaterna har fremmet forslaget om en egen kontrakt for innvandrere i forbindelse forberedelsene til med partiets «framtidsforsamling» neste helg.

Ved å skrive under på kontrakten bør innvandrerne forplikte seg til å leve i tråd med svenske lover og verdier, og brudd på kontrakten bør få økonomiske konsekvenser, mener Moderaternas partisekretær.

- Det er viktig at vi er veldig tydelige på hva som gjelder i Sverige når mennesker fra ulike kulturer samles i samme land, sier Schlingmann til Sveriges Radio søndag.

Arbeidsgruppen som står bak forslaget, mener det ikke bør stilles krav om at innvandrerne må skrive under på kontrakten for å få asyl i Sverige. Det er også usikkert om kontrakten skal gjelde for innvandrere fra andre EU-land.

Opposisjonen har vært splittet i sitt syn på forslaget. Vänsterpartiets talsmann i flyktningspørsmål, Kalle Larsson, avviser forslaget som «absurd», mens forslaget har splittet Socialdemokraterna.

(NTB)