Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svenske Lasse døde etter at han kjørte seg fast med bilen. Naboer hørte dødskampen. Ingen hjalp ham

Lasse kjørte seg fast i snøværet med bilen. Naboer hadde hørt at han kjempet for å komme seg løs, men ingen hjalp ham.

DØDE I SNØEN: Lasse (77) var alltid hjelpsom og snill mot alle forteller bonusdatteren Anna Karin Ekström til Expressen. Da Lasse selv trengte hjelp var det ingen som kom. Dødsårsaken er foreløpig ikke fastsatt. Foto: Privat /Expressen
DØDE I SNØEN: Lasse (77) var alltid hjelpsom og snill mot alle forteller bonusdatteren Anna Karin Ekström til Expressen. Da Lasse selv trengte hjelp var det ingen som kom. Dødsårsaken er foreløpig ikke fastsatt. Foto: Privat /Expressen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I forrige uke var det et kraftig snøvær i store deler av Sverige. I Västernorrland var været så ille at fem personer døde. Tre av dem var eldre og ble funnet utendørs i nærheten av sine hjem.

En av dem var Lasse (77). Han hadde kjørt seg fast med bilen i sitt eget boligfelt, men ikke ett menneske hjalp den eldre mannen, skriver svenske Expressen.

Lasse kjørte seg fast i 13-tiden torsdag. Han hadde han lånt en spade for å måke bilen løs før han satte seg inn. Men under forsøket på å få ut bilen, rygget han seg fast i snøen.

Han begynte å kjempe for å komme seg løs. I 19-tida på kvelden ble han funnet død av en forbipasserende i nærheten av sitt hjem i Sundsvall.

Ukjent dødsårsak

Ifølge Lasses bonusdatter Anna Karin Ekström, hadde en av naboene hørt bilmotoren til Lasses bil ruse i rundt en time før det ble stille.

Da Ekström skulle hente bilen på søndag, forsto hun hvor hardt han hadde kjempet for å komme løs. Hun oppdaget at det fortsatt var mye gass inne i bilen.

Dødsårsaken er ennå ikke fastsatt, men en foreløpig obduksjonsrapport viser at han ikke døde av hjerteinfarkt, skriver Aftonbladet. Ekström utelukker ikke at han ble forgiftet av avgassene.

Sto rett utenfor en høyblokk
​- Det er mange mennesker i bevegelse i området. Det er ikke en avsidesliggende parkering. Det burde ikke gå an å overse ham, han sto rett utenfor en høyblokk, sier bonusdatteren til Expressen.

Det skal også ha vært bygningsarbeidere i nærheten.

- De kunne jo også ha gjort noe, sier Ekström, som etter hendelsen har gått ut med historien på Facebook.

Der skriver hun at vi må bry oss mer om hverandre og strekke ut en hånd når noen trenger hjelp.

Hun uttrykker vemmelse over at ingen hjalp den eldre mannen.

«Det er bedre å spørre en gang for mye om noen behøver hjelp enn ikke i det hele tatt».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!