- Svenske mc'ere allierer seg med nynazister

Den tungt kriminelt belastede svenske mc-klubben Brödraskapet har alliert seg med en nynazistisk mc-klubb i Västerås og Finlands mest kriminelle mc-gruppe. Det bekrefter svensk politis etterretningstjeneste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brödraskapet MC i Huddinge utenfor Stockholm har medlemmer med lange, kriminelle rulleblad og dukker ofte opp i etterforskning av forbrytelser. Derfor har politiet med uro registrert de stadig sterkere båndene til Bulldog MC Västra Aros i Västerås.

Narkotika

Politiet frykter en sammenslåing eller at mc-klubben fra Huddinge har tenkt å flytte til Västerås.

- Vi vil ikke ha dem i Västerås, men det fins et narkotikamarked som mange vil overta, sier kriminalinspektør Sten Axelsson i kriminalpolitiets etterretningstjeneste.

Mc-gruppen i Västerås, Bulldog MC Västra Aros, ble dannet for et år siden. Av klubbens sju medlemmer var fem med i nazigruppen Västra Aros Stormavdeling 90. Et annet tidligere medlem av nazigruppen er morderen som drepte ishockeyspilleren Peter Karlsson med 64 knivstikk i mars 1995.

Finner involvert

Brödraskapet MC i Stockholm har også innledet samarbeid med den finske gruppen Cannonball MC i Helsingfors. Motorsykkelgruppen regner seg som Finlands sterkeste og har ifølge politiet svekket båndene til Hells Angels som den tidligere sto nær. Samme utvikling har den svenske Brødraskapet.

- Hvis Cannonball og Brödraskapet går sammen, har du en nordisk forbryterorganisasjon som er ganske betydelig. Og da vil Bulldog henge seg på, for de vil gjerne være med blant verstingene, sier Sten Axelsson ved Västeråspolitiet.

(NTB)