Australia

Svenske meldt savnet etter fallulykke

En 20 år gammel svensk mann er meldt savnet etter å ha falt sju meter ned i en klatreulykke på kjent turiststed i Australia.

ADVARER: Lokalbefolkningen i Manly i Sydney advarer om farlige fjellknauser ved Blue Fish Point. Foto: Shutterstock / NTB
ADVARER: Lokalbefolkningen i Manly i Sydney advarer om farlige fjellknauser ved Blue Fish Point. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En 20 år gammel svensk mann er savnet i Australia etter å ha falt fra en klippe under en klatretur. Det skriver Expressen.

Han er meldt savnet fra området Blue Fish Point i Manly som ligger i utkanten av Sydney. Området er svært populært blant turgåere, klatrere og fiskere, men beskrives som farlig av lokalbefolkningen.

AUSTRALIA: Fire personer er bekreftet omkommet etter at to helikoptre kolliderte ved byen Gold Coast i Australia mandag 2. januar. Video: AP Vis mer

Falt sju meter

Ifølge kilder Expressen har snakket med, er det ikke første gang det skjer ulykker der.

Lokalt politi skriver at mannen skal ha falt sju meter og ble liggende bevisstløs før han ble dratt ut i havet av bølgene. Vennene hans ble vitner til hendelsen, uten mulighet til å hjelpe ham.

Blue Fish Point er et svært populært sted blant turister, kjent for sine høye, rette klipper som går rett ned i det blå havet. I dag er området en del av Sydney Harbour National Park, men selv om området er pent å se på, har det krevd flere menneskeliv opp gjennom åra.

35 mennesker har mistet livet ved klippene siden 1990, ifølge Daily Telegraph. Flesteparten skal ha vært fiskere som står langs klippene.

Politiet mistenker at den 20 år gamle mannen fra Sverige og vennene hans skal ha klatret utenfor oppmerkede klatreruter og deretter falt.

Nå leter både helikopter, båter og dykkere etter mannen, men utfordrende værforhold gjør leteaksjonen vanskelig, skriver Expressen.

- Veldig farlig

I 2017 ble en annen 23 år gammel mann dratt ut i havet og druknet i det samme området. Daily Telegraph snakket med en mann i området som fortalte at han ofte blir stoppet av turister som spør om veien til «de beste» fjellknausene.

- Jeg sier til dem at de ikke skal gå dit, det er veldig farlig, fortalte mannen.

Steinene, klippene og fjellknausene i området skal være svært bratte og går rett ned i havet der flate steiner gjemmer seg rett under vannkanten.

Beboere i nærheten forteller at klippene ikke er sikret med noe form for gjerder eller sperringer.

«De må gjøre noe med det stedet før det skjer igjen. Det er ikke trygt der og har heller aldri vært det. Ingen passer på området», skriver en lokal i en Facebookgruppe, ifølge Expressen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer