Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svenske mistenkt for drapstokt i Barcelona

Skal ha ranet og drept en eldre mann og tent på boligen hans, drept en eldre kvinne, og knivstukket en mann.

FLYKTER: Mannen som flykter her kan være en drapsmistenkt svenske. Han mistenkes for å ha drept tre personer i Barcelona. Video: El País Vis mer

Den svenske mannen i 30-åra skal først ha ranet og drept en eldre mann, samt tent på leiligheten hans, før han flyktet fra boligen via balkongen - og så videre på sykkel.

Deretter skal svensken ha drept en eldre kvinne, før han avsluttet med å knivstikke en mann i 50-åra.

Trippeldrap

I dag melder den spanske avisa El Caso at også mannen i 50-åra har dødd som følge av skadene - hvilket betyr at svensken nå er mistenkt for trippeldrap i den spanske storbyen.

Mannen i 50-åra ble knivstukket i brystet, og ble sendt til sykehus, men overlevde ikke skadene.

Offeret er journalisten David Caminada Diaz, skriver spanske El Caso, og dødsfallet bekreftes også av hans kone, Cristina Palomar:

«Min kjære David er død. Og jeg også», skriver hun på Twitter.

Ønsker opplysninger

Den pågrepne svenske mannen er hjemmehørende i Svealand i Sverige. Han ble pågrepet i Barcelona på mandag. Spansk politi ønsker nå å samarbeide med politiet i Sverige for å få mer informasjon om mannen, skriver Expressen.

Per nå er det uklart hva mannen har gjort i Barcelona. Politiet har verken funnet familie eller venner av ham der, skriver Aftonbladet.

Det er heller ikke kjent hvor lenge han har oppholdt seg i den spanske byen. Politiet har ikke funnet noen informasjon om ham i sine registre.

Ifølge El País har politiet gode grunner til å mistenke svensken:

De fant eiendeler som tilhørte den døde kvinnen da de ransaket ham, og beskrivelsen av mannen som flyktet på sykkel, passer godt til den pågrepne 29-åringen.

- Forvirret

Ifølge den spanske storavisa El País skjedde alle de tre voldshendelsene innenfor en avstand på bare en kilometer, i Barcelonas mest populære turiststrøk. Drapstoktet skal ha vart i en time.

Etter pågripelsen ble han ført til sykehus. Der ble det gjort et avhør av ham, men ifølge El País skal han ha vært svært forvirret og snakket usammenhengende.