Svenske mødre lei av å bli bortvist - ammekuppet kjøpesenter

- Det fineste som fins, sier senterleder ved Oslo City.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mikaela Jensen (29) fra Eriksberg i Göteborg så seg lei av gjentatte meldinger om å forlate offentlige bygg fordi hun ammet sin fire måneder gamle datter.

Det var hun langt fra alene om.

Ammekuppet kjøpesenter - Folk blir provosert av å se pupper som ikke er i en seksuell sammenheng, sier Jensen til Expressen.

For en stund tilbake opprettet hun en Facebook-gruppe som et kunstprosjekt for å sette fokus på diskrimineringen av ammende mødre.

Torsdag bestemte Jensen og flere medlemmer av ammegruppen seg for å gjennomførte et ammekupp på kjøpesenteret Nordstan i Göteborg.

- Det der er mye mer nakenhet enn en ammende kvinne, sier Jensen og peker mot forskjellige reklameplakater som henger i senterets butikkvinduer.

- Et spørsmål om likestilling Johanna Händén fra Bagaregården var en av småbarnsmødrene som samlet seg på kafé Tugg, midt i det som er Skandinavias største kjøpesenter regnet i areal.

Hun tror grunnen til at mange provoseres av offentlig amming er at kvinners kropper har blitt seksualiert på en måte som menns kropper ikke er.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer