KAOS: Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug ble møtt av et enormt pressekorps da etter at hun besøkte medborgarkontoret i bydelen Rinkeby i Stockholm. Video: NTB. Vis mer

Sylvi Listhaug i Rinkeby

Svenske myndigheter avviser at de ble advart om Listhaug-besøk

Svenske myndigheter benekter at migrasjonsminister Heléne Fritzon ble advart av den norske regjeringen om Sylvi Listhaugs opphold.

Aftonbladet skrev tirsdag at det svenske utenriksdepartementet ble advart via uformelle kanaler i den norske regjeringen om Listhaugs besøk i Rinkeby.

I SVERIGE: Innvandring- og integreringsminister Sylvi Listhaug besøkte Sverige og den beryktede forstaden Rinkeby under valgkampen. Her sammen med Norges ambassadør til Sverige, Christian Syse, på vei ut fra politihuset i Stockholm. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
I SVERIGE: Innvandring- og integreringsminister Sylvi Listhaug besøkte Sverige og den beryktede forstaden Rinkeby under valgkampen. Her sammen med Norges ambassadør til Sverige, Christian Syse, på vei ut fra politihuset i Stockholm. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

Pressesekretær i det svenske justisdepartementet, Fredrik Persson, avviser at Fritzon ble advart i forkant av besøket. Hun valgte på kort varsel å avlyse et planlagt møte med Listhaug tirsdag og uttalte til VG at årsaken var at hun ikke ønsket å være en del av Listhaugs valgkamp.

- Jeg har også lest dette i Aftonbladet, men det har jeg ingen informasjon om, sier Persson til Nettavisen.

Persson vil ikke utdype overfor Nettavisen hvorfor eller når Fritzon besluttet å avlyse møtet med Listhaug, og henviser til den skriftlige kommentaren hun ga til VG.

Verken Utenriksdepartementet eller Statsministerens kontor har kjennskap til den kontakten som omtales i Aftonbladet.

- Statsministerens kontor har ikke hatt noe kontakt med svenske myndigheter, sier kommunikasjonssjef ved Statsministerens kontor, Trude Måseide, til NTB.

- Fra Utenriksdepartementet stiller vi oss helt uforstående til oppslaget om kontakt mellom norsk og svensk UD for å advare mot eller unnskylde Listhaugs besøk, sier pressetalsperson Frode O. Andersen i UD til NTB.

(NTB)