KAOS: Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug ble møtt av et enormt pressekorps da etter at hun besøkte medborgarkontoret i bydelen Rinkeby i Stockholm. Video: NTB. Vis mer

Sylvi Listhaug i Rinkeby

Svenske myndigheter avviser at de ble advart om Listhaug-besøk

Svenske myndigheter benekter at migrasjonsminister Heléne Fritzon ble advart av den norske regjeringen om Sylvi Listhaugs opphold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aftonbladet skrev tirsdag at det svenske utenriksdepartementet ble advart via uformelle kanaler i den norske regjeringen om Listhaugs besøk i Rinkeby.

I SVERIGE: Innvandring- og integreringsminister Sylvi Listhaug besøkte Sverige og den beryktede forstaden Rinkeby under valgkampen. Her sammen med Norges ambassadør til Sverige, Christian Syse, på vei ut fra politihuset i Stockholm. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
I SVERIGE: Innvandring- og integreringsminister Sylvi Listhaug besøkte Sverige og den beryktede forstaden Rinkeby under valgkampen. Her sammen med Norges ambassadør til Sverige, Christian Syse, på vei ut fra politihuset i Stockholm. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

Pressesekretær i det svenske justisdepartementet, Fredrik Persson, avviser at Fritzon ble advart i forkant av besøket. Hun valgte på kort varsel å avlyse et planlagt møte med Listhaug tirsdag og uttalte til VG at årsaken var at hun ikke ønsket å være en del av Listhaugs valgkamp.

- Jeg har også lest dette i Aftonbladet, men det har jeg ingen informasjon om, sier Persson til Nettavisen.

Persson vil ikke utdype overfor Nettavisen hvorfor eller når Fritzon besluttet å avlyse møtet med Listhaug, og henviser til den skriftlige kommentaren hun ga til VG.

Verken Utenriksdepartementet eller Statsministerens kontor har kjennskap til den kontakten som omtales i Aftonbladet.

- Statsministerens kontor har ikke hatt noe kontakt med svenske myndigheter, sier kommunikasjonssjef ved Statsministerens kontor, Trude Måseide, til NTB.

- Fra Utenriksdepartementet stiller vi oss helt uforstående til oppslaget om kontakt mellom norsk og svensk UD for å advare mot eller unnskylde Listhaugs besøk, sier pressetalsperson Frode O. Andersen i UD til NTB.

(NTB)