Svenske nazister utvises

Ni svenske nazister ble utvist fra Norge i dag. De ble pågrepet i natt sammen med 35 nazister fra Østlandet og Vestlandet som planla å marsjere i hovedstaden under 17. mai-feiringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Politiet pågrep til sammen 44 nazister ved Renna Kro i Oslo. Nordmennene ble sluppet ut i løpet av dagen, etter at det offisielle programmet for 17. mai var over.

- Utlendingsdirektoratet har fattet et vedtak om å utvise de ni svenskene, sier politiinspektør Svein Bakkevig ved Oslo politikammer.

Unge gutter

De pågrepne nazistene er alle unge menn. Seks er under 18 år, de resterende noe eldre. Bakkevig regner med at flere av de pågrepne var blant nazistene som ble bortvist fra en planlagt nazikonsert på Rykkinn i Bærum i går kveld.

Politiet stoppet nazikonsert på Rykkinn i Bærum. Om lag 70 nazister ble bortvist bare ti minutter før en t-banevogn med om lag 300 antifascister ankom stedet. Dermed ble en mulig konfrontasjon forhindret.

Nazistene klarte lenge å holde tilholdsstedet for konserten hemmelig, men ved 21.50-tiden dukket politiet opp på Ki senteret på Rykkinn og ba dem avslutte konserten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer